Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)

  • Plats: Studio Acusticum, Black Box
  • Datum: 2022-06-13
  • Tid: 20:00

Festspelen i Piteå – Petra Marklund och Felicia Takman

Petra Marklund och Felicia Takman live i Black Box
 

Kom och upplev en helkväll på Studio Acusticum med härlig lounge i foajén, livemusik och rungande dansgolv. Baren är öppen och på scenen står det nya stjärnskottet på pophimlen Felicia Takman tillsammans med en av vår tids starkast lysande popstjärnor – Petra Marklund. Ladda upp för en dundrande kväll fylld av kända hits och riktigt skön stämning. Vi ses på dansgolvet!
 

 

Petra Marklund
 

Petra Marklund är en av vårt tids mest folkkära popartister. Hon startade sin karriär under namnet September och nådde stora framgångar med låtarna La La La (Never Give It Up), Satellites, Cry For You och Can’t Get Over som blev stora internationella dansgolvshits. År 2010 medverkade hon i Så mycket bättre och blev namnet på allas läppar och vann den svenska publikens hjärtan efter tolkningarna av Petters Mikrofånkåt och Eldkvarns Kärlekens tunga. 2012 släppte Petra albumet Inferno som hon skrivit tillsammans med Jocke Berg (Kent) med superhiten Händerna mot himlen som streamats mer än 65 miljoner gånger på Spotify.
 

Under 2020 har Petra Marklund släppt en rad singlar, en EP och ett album är på väg. I oktober kom Maneter som hon beskriver så här:
 

Idén till låten Maneter kom när jag läst en artikel om just Maneter. Det både fascinerade och skrämde mig att dom, som det stod, saknar hjärta och hjärna och håller på att ta över världens alla hav. Det blev så symboliskt.
 

 

Felicia Takman
 

Felicia Takman beskrivs ofta som det nya stjärnskottet på pophimlen. Hon skriver personlig pop på svenska där texterna är en stor del av hennes artisteri. De i sin tur präglas av efterfestromantik med lekfulla iakttagelser där hon tonsätter det som annars hade passerat som vardagliga bagateller. Något som blir extra tydligt i hennes låt ”Dunka dumma hjärta dunka” där det svenska poparvet förädlas med melodier som etsar sig fast på tungspetsen. Under 2020 gav oss Felicia Takman sin debut-EP Hatar att förlora och i december blev hon utsedd till Framtidens artist av P3. Alla gör slut är Felicia Takmans debutalbum där lyssnaren får kliva in i en värld uppdelat i två episoder där tematiken, som titeln antyder, beskriver ett breakup på ett överdramatiskt och filmiskt vis.