Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)

  • Plats: Studio Acusticum, Stora salen
  • Datum: 2022-06-15
  • Tid: 21:30

Festspelen i Piteå – Titiyo möter Norrbotten Big Band

Det slog gnistor om det musikaliska samarbetet mellan Titiyo och Norrbotten Big Band när de för första gången möttes för konserter i december förra året. Då handlade det om Soulful December, en återkommande produktion där Norrbotten Big Band och sångerskan Britta Bergström bjuder in handplockade soulstämmor till Norrbotten för konserter i Luleå och Piteå – allt under ledning av bandets konstnärlige ledare Joakim Milder.

När Titiyo och Norrbotten Big Band tar plats på Festspelsscenen tar man samarbetet ett steg längre och blandar välkända hits med en rik jazzrepertoar i speciella arrangemang skapade för detta unika tillfälle. Även denna gång leds bandet av Joakim Milder som sedan tidigare har ett starkt musikaliskt band till just Titiyo, som han återkommande arbetat med sedan 1990-talet.

Titiyo är en av pionjärerna bakom modern soulpop i Sverige och solodebuterade för många år sedan på superhippa labeln Telegram med skivan som hette just Titiyo. Sedan dess har Titiyo experimenterat och rört sig mellan rnb, soulpop, electronica och krautrock. Genom åren har hon arbetat tillsammans med artister som Jocke Berg, Peter Svensson, Kleerup och Goran Kajfes och hunnit släppa hela sex fullängdare under eget namn. Kritiker har beskrivit Titiyo som en artist som lyckats landa i ett artisteri långt bortom mainstreamfåran samtidigt som hon fortfarande är lika folkkär som vid släppet av debutsingeln Talking To The Man In The Moon 1989 och supersuccén Come Along. Titiyos första svenskspråkiga album 13 Gården, där hon bland annat samarbetade med Jonathan Johansson och Linnea Henriksson, tog henne ut på vägarna efter ett sju år långt uppehåll. Både plattan och turnén hyllades som briljant av såväl press som publik.

 

Norrbotten Big Band är ett modernt storband med djupa rötter i jazztraditionen och ett grenverk som sträcker sig mot soul, funk och samtida konstmusik. De turnerar världen över och gästas av nationella och internationella artister. Bandet har vid ett flertal tillfällen varit Grammisnominerade och de har även nominerats till en internationell Grammy.