Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)

Vaccinationsbevis

Från 1 december ska besökare över 18 år visa upp vaccinationsbevis, legitimation och evenemangsbiljett vid insläpp.

  • Plats: Studio Acusticum, Black Box
  • Datum: 2022-01-21
  • Tid: 19:00

INSTÄLLT – Norrbotten Big Band möter Amanda Ginsburg och Arctic Youth Jazz Voices

Biljettköpare har själv ansvaret för att hålla sig uppdaterad om de restriktioner och riktlinjer som finns vid tidpunkten för evenemanget. Dessutom vill vi göra dig uppmärksam på våra eventpartners villkor och policies samt eventuella restriktioner och förbud från myndigheter som syftar till smittskydd, folkhälsa, säkerhet och ordning.

 

Hennes musik har tagit publiken med storm sedan albumet Jag har funderat på en sak kom 2018. Året därpå fick hon en Grammis, och hösten 2020 kom den andra skivan I det lilla händer det mesta, som 2021 gav henne ytterligare en Grammis i kategorin Årets Jazz.
 

Sångerskan Amanda Ginsburg förvaltar arvet från några av våra mest älskade svenska jazz- och vissångare – Olle Adolphson, Monica Zetterlund och Beppe Wolgers – samtidigt som hon med sin omisskännliga röst skapar melodier som stannar, och tar lyssnaren med på outforskade musikaliska stigar. Om sitt andra album säger hon själv:
– Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration.
 

Det ligger i Norrbotten Big Bands uppdrag att knyta band mellan unga musiker och rutinerade proffs, och det är precis vad som sker när Amanda Ginsburg bjuds in till storbandet för att möta nästa generations sångare inom ramen för AYJV (Arctic Youth Jazz Voices). Sångarna i AYJV kommer från regionens musikutbildningar och är i övre tonåren. Mötet mellan dem och Amanda Ginsburg ger de unga sångarna chansen att möta en förebild men också möjligheten att samarbeta med Norrbotten Big Band och vara med och skapar musikhistoria. 
 

För bandets konstnärlige ledare Joakim Milder är projektet viktigt ur flera perspektiv:
– Vi ska vara en plats dit fascinerande musikskapare får komma för att skapa. Att samarbeta med unga vokalister i regionen innebär dessutom att steget blir kort mellan den unga människans musikerdröm och den verklighet som några av de medverkande i AYJV kan möta i framtiden, säger Joakim.
 

Det är första gången Amanda gästar Norrbotten Big Band. Vid konserten får publiken höra såväl älskade jazzstandards som Amandas egen musik. Jag kan sjunga som jag, har hon sagt. Kanske är det just det som gör att hennes musik fäster, och stannar kvar.

Konserten ingår i Jazzfeeling 2022.
 

 

Från 1 december ska besökare över 18 år visa upp vaccinationsbevis, legitimation och evenemangsbiljett vid insläpp. Läs mer här.