Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)

  • Plats: Studio Acusticum, Stora salen
  • Datum: 2021-11-14
  • Tid: 14:00

Norrbottens ungdomssymfoniker fyller 30 år!

Fri entré men biljett krävs!

 

Norrbottens Ungdomssymfoniker fyller 30 år!

En stor symfoniorkester – 70 unga musiker på scenen. Dessutom en musikalisk solistbuffé där några av orkesterns tidigare medlemmar står i centrum i ett specialkomponerat arrangemang av välkända klassiker signerat Gunnar Ullberg. Allt under ledning av den ständige konstnärlige ledaren Leif Karlsson som varit med ända från starten. Presentatör är Norrbottensteaterns Maria Pontén, själv en gång medlem i NUS. 
– Det blir en konsert med hög rysfaktor, säger Åsa Danell, producent på Norrbottensmusiken. 
När NUS firar sina första 30 år sker det med hjälp av tidigare orkestermedlemmar som nu sammanstrålar för att fira tillsammans med den nuvarande orkesterbesättningen. Flera av dem är idag väletablerade musiker både nationellt och internationellt. 
Genom åren har sammanlagt cirka 500 ungdomssymfoniker levt upp till de förväntningar och krav som ställts i denna plantskola som berikat hela regionens musikliv – inte bara i form av professionella musiker, utan också som duktiga amatörmusiker eller kunnig publik. Genom åren har NUS vuxit och utvecklats till att bli en av tre orkestrar för talangutveckling i hela landet. 

Program:
Gunnar Ullberg: NUS 30 år!
Solister: Marie Louise Granström, sopran, Isabell Andö, violin, Malin Trast, tvärflöjt, Solgerd Isalv, sopran, Cathrine Kullbrandt, klarinett, Lars Ullberg, trombon
William Stenhammar: Mellanspel ur Kantaten Sången
Philip Sparke: Music for a festival
George Gershwin: Rhapsody in Blue
Solist: Elias Xie, flygel
Arturo Marquez: Danzon No 2