Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)

Vaccinationsbevis

Från 1 december ska besökare över 18 år visa upp vaccinationsbevis, legitimation och evenemangsbiljett vid insläpp.

  • Plats: Studio Acusticum, Stora salen
  • Datum: 2022-02-05
  • Tid: 16:00

INSTÄLLT – Sinnestillstånd – Uleåborgs Symfoniorkester

Biljettköpare har själv ansvaret för att hålla sig uppdaterad om de restriktioner och riktlinjer som finns vid tidpunkten för evenemanget.
Dessutom vill vi göra dig uppmärksam på våra eventpartners villkor och policies samt eventuella restriktioner och förbud från myndigheter som syftar till smittskydd, folkhälsa, säkerhet och ordning.
 

​​​​1959, efter att det sovjetiska förbudet mot hans musik hade hävts, kunde Sjostakovitj äntligen komponera en cellokonsert efter eget tycke. Hans komposition, skriven för den extraordinärt skicklige ryske cellisten Mstislav Rostropovich, har blivit en milstolpe i cellolrepertoaren. Inspelningen från 1994 av Sjostakovitjs cellokonsert med kvällens solist Torleif Thedéen betraktas ännu som en oslagbar tolkning av detta verk.
Musik börjar där orden slutar. This Midnight Hour, ett filmiskt verk av den samtida tonsättaren Anna Clyne, tar oss med på en resa bortom beskrivning in i universum bakom två rader av poesi som väller fram ur midnattsmörkret. I sin opera Peter Grimes gav Benjamin Britten utlopp åt sin kärlek till de maritima scenerna i sin hemtrakt. Jean Sibelius förblev tyst över de tragiska ögonblicken i sitt liv, men de inspirerade honom att skapa en av hans psykologiskt mest djupgående kompositioner, ett uttryck för ett sinnestillstånd: den symfoniska dikten En Saga.

Från 1 december ska besökare över 18 år visa upp vaccinationsbevis, legitimation och evenemangsbiljett vid insläpp. Läs mer här.