Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny
Studio Acusticum, Stora salen 12 juni 2023 kl 19:00
Completed

Festspelen i Piteå – Romanser och lite annat

Romanser och lite annat
Låt dig förföras och trollbindas av det musikaliska mästarmötet mellan sopranen Christina Nilsson och pianisten Magnus Svensson. Välbehag garanteras!
Som vinnare av Renata Tebaldi vocal competition och tredjepristagare, samt mottagare av Birgit Nilssonpriset i Operalia, etablerade sig Christina Nilsson direkt som en världsartist i vardande. Med den sensationella rolldebuten som Aida på Kungliga Operan i Stockholm befäste hon sin självklara plats på operahimlen och har sedan dess syns i roller som Ariadne i Ariadne på Naxos, Grevinnan i Figaros Bröllop och Elsa i Lohengrin på svenska och europeiska operascener.
Pianisten Magnus Svensson räknas som en av Skandinaviens ledande uttolkare av den klassiska pianorepertoaren. Våren 2023 gästar Magnus bland annat Wigmore Hall i London, Wiener Staatsoper, Grand Théatre de Genève, Zellerbach Hall, San Francisco och inte minst Piteå. Bland de sångare han glatt samarbetar med säsongen 2022-23 märks speciellt Nina Stemme, Bryn Terfel, Ian Bostridge, Pretty Yende, Christoph Prègardien, Dorothea Roschmann, Ann Hallenberg, Johanna Wallroth, Miah Persson och givetvis Christina Nilsson.