Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny
Studio Acusticum, Stora salen 11 juni 2023 kl 22:30

Festspelen i Piteå – Teodor Wolgers

Teodor Wolgers kommer till Festspelen för första gången
 
Vid 22 års ålder var han den yngste kompositören någonsin som fått uruppföra ett orkesterstycke i Berwaldhallen. Sedan dess har den svenske pianisten och kompositören Teodor Wolgers väckt mycket uppmärksamhet internationellt för sin uppdatering av klassisk musik i samma andra som Nils Frahm, Ólafur Arnalds och Max Richter. Hans musik har bland annat hörts i tv-produktioner som Young Royals och The Playlist på Netflix.
 
Teodor Wolgers är en mycket meriterad kompositör och pianist, ibland beskrivs han också som Strängnäsmusikern som lyckats göra pianomusik trendigt. Och hans musik har mer än 50 miljoner streams globalt. Han gör musik i mellanrummet mellan klassiskt och konstmusik, elektroniskt, ambient och techno. Pianot står i fokus samtidigt som han berättar historier. Det kan handla om människans destruktiva och kortsiktiga förhållningssätt till naturen eller om att hitta till det meningsfulla eller något helt annat. Han är barnbarn till poeten och tv-personligheten Beppe Wolgers och visst finns det likheter i deras konstnärskap.
 
Nu kommer Teodor Wolgers till Festspelen i Piteå för första gången med ny musik. Snart han låten Embers In The Sky Above tillsammans med den hypade brittiska producenten Hector Plimmer.