Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny
Studio Acusticum 17 maj 2024 kl 19:00
Completed

Norrbotten Big Band med Michael Mayo

Han föddes rakt in i jazz- och musikmyllan med Valerie Pinkston (sångerska bakom bland andra Diana Ross, Beyoncé, Ray Charles) och saxofonist Scott Mayo (Earth, Wind & Fire mfl) som föräldrar. I unga år tog han lektioner av Herbie Hancock och valet framåt var en självklarhet. Nu hyllas han som en av världens absolut bästa jazzvokalister, omtalad för sin enastående ekvilibrism.
Norrbotten Big Bands genreöverskridande trombonist Kristian Persson berättar:
– Det känns häftigt att vi lyckats få hit en så framstående vokalist! Hans musik förmår att vara både öppenhjärtig och komplex på samma gång. Vi talar om en super-virtuos och världsartist. Och som med alla mästare, blir det stort att få möta honom …
Även orkesterns konstnärlige ledaren Joakim Milder är nöjd.
– Michael Mayo skapar en nutida, djupt tilltalande jazzmusik med rösten i centrum. En obegränsad instrumentalist som kommer att fascinera och inspirera de talrika skaror som vi räknar med kommer att vallfärda till konserterna, säger han med glimten i ögat.
Som arrangör och dirigent står den svenske trummisen Calle Rasmusson, ribban läggs högt med förväntan om stort sväng under ett tak som spänner över många genrer.
Ingår i Jazzfeeling 2024.