Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny
Studio Acusticum 22 november 2024 kl 19:00

Norrbotten Big Band med Nils Berg, Composer in residens

Vad händer om man stoppar spaden i backen och gräver lite i myllan. Hittar frön, rötter, andra växtdelar och ingredienser och lägger dessa på ett skördebord. Arrangerar om, leker en stund, adderar sitt eget och stoppar det åter i jord. Vattnar, väntar. Ser. Växer det upp något norrbottniskt då? Och hur LÅTER det i sådana fall?
Det frågar sig träblåsaren Nils Berg inför den prestigefyllda uppgiften att som Composer in Residence få komponera för Norrbotten Big Band under 2024.
– Jag vill att det ska vara ett möte, berättar han vidare. Ett trepartsmöte mellan mig, bandet och den norrbottniska traditionen. Att vi får dra paralleller och leka med metaforer. Och så iaktta vad som händer och vad som faktiskt kommer ut på andra sidan.
Nils är född göteborgare men har haft Stockholm som bas sedan många år. Genre-överskridande samarbeten glöder som en röd tråd genom hans karriär. Jämte platsen i Håkan Hellströms band sticker utflykter tillsammans med såväl världsartisten Fatoumata Diawara, Cullbergbaletten och Nina Persson ut.
Ingår i Jazzfeeling 2024.