Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny
Studio Acusticum, Stora salen 4 maj 2023 kl 19:00
Completed

Radiokören & Musikhögskolans kammarkör

Radiokören sjunger för hela Sverige  

Utöver sitt ordinarie konsertprogram kommer Radiokören att repetera in och framföra tre verk tillsammans med Musikhögskolans kammarkör.  

År 2025 fyller Radiokören 100 år men redan nu startar firandet med en jubileumsturné i norra Sverige. På programmet står svensk musik av bland annat David Wikander, Ulrika Emanuelsson och Anders Hillborg, under ledning av den flerfaldigt prisbelönade lettiske chefsdirigenten Kaspars Putniņš.  

Radiokören är en viktig del av Sveriges Radios kulturskapande verksamhet. Den är internationellt känd för sin mångfacetterade repertoar som blandar klassiska körverk med nyskriven och banbrytande vokalmusik. Radiokören som grundades 1925, samma år som Sveriges Radio, har sin hemmascen i Berwaldhallen och är ett återkommande inslag i Sveriges Radio P2. Körmedlemmarnas förmåga att växla mellan kraftfulla solistiska insatser och att sömlöst smälta in i ensemblens klang gör Radiokören till ett unikt och dynamiskt instrument som hyllas av musikälskare, kritiker och dirigenter världen över.  

För att fira sina 100 år kommer Radiokören att under tre år att konsertera runt om i Sverige, hålla workshops med lokala körer och till sist landa i en jubileumskonsert i Berwaldhallen hösten 2025.  

Program: WIKANDER: Förvårskväll NYSTROEM: Havet WIKANDER: Kung Liljekonvalje SALONEN: Två sånger till dikter av Ann Jäderlund HILLBORG: muo:aa:yiy::oum WERLE: Canzone 126 LUNDMARK: Jag unnar dig ändå allt gott KLOCKAR: Limu, limu lima EMANUELSSON: Midsommarvaka Johansson STORM: Evening Reflections EDLUND: Gloria RHEINBERGER: Kyrie LIGETI: Lux Aeterna

Detta evenemang har fri entré