Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny
Studio Acusticum, Black box 20 januari 2024 kl 19:00
Completed

Selling Finland – Rock Theatre plays Genesis

SELLING FINLAND
ROCK THEATRE PLAYS GENESIS – SELLING ENGLAND BY THE POUND
Det har gått 50 år sedan ett av den progressiva rockens mest stilbildande album Selling England by the Pound kom ut. Albumet som av många ansetts representera höjdpunkten i rockbandet Genesis progressiva karriär innehåller episka solon och starka musikaliska kompositioner. Albumet tema är bland annat en avsaknad av den engelska folkkulturen och en ökad amerikansk influens.
 
PROG ROCK MEETS MODERN POETRY MEETS VISUAL ARTS
I ett unikt samarbete med konstnärerna Rosanna Fellman, Anna-Sofia Nylund och forskaren Kaj Ahlsved har Rock Theatre skapat ett audiovisuellt koncept, som behandlar teman ur Selling England by the Pound, nu förlagd i nutid. Har människan lärt sig av sina tidigare misstag med energikriser, klassamhälle, överflödig konsumtion och sökande efter lycka och identitet?
 
Vasabandet Rock Theatre (från Finland) är en av Nordeuropas ledande tolkare av Genesis. Musiken framförs med ett stort hjärta och med respekt för originalets soundvärld.
Rock Theatre:
Vocals and acoustic guitar: Bo-Anders Sandström
Lead guitar, double neck 12/6, backing vocals: Charles Plogman
Bass, double neck 12/4 and bass pedals: Janne Hyöty
Keyboards, backing vocals: Anton Plogman
Drums, backing vocals: Jere Lahti
 
Med konserten SELLING FINLAND vill Rock Theatre hedra klassikern Selling England by the Pound och bjuda publiken på en unik musikalisk upplevelse.